Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda
| Forside | Projekter | Billeder | Nyhedsbreve | Kunst |
Ugandabesøg 2017-2018
Ugandabesøg 2016
Træskjoldsprojekt
Ugandabesøg 2014
Jordsækprojekt
Indsamlet tøj mv.
Ugandabesøg 2012
Ny børnehjemsbygning
Jul i børnehjem
Ugandabesøg 2010
Overrækkelse af bevilling
Begravelse

D Nyere billedemne  |  Tilbage til billedmenuen  |  Ældre billedemne Ñ 

Jordsækprojekt

 

I februar-april 2013 blev den første bygning af jordsække opført som led i et projekt med formål at udbrede denne smarte teknik til hurtigt byggeri af billige og robuste huse og andre bygninger. Der er tale om en skolebygning i et landområde, hvor en større skole planlægges opført med tiden. Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda har finansieret dette projekt til 16.000 kr., hvoraf 12.000 kr. stammede fra en bevilling fra Medarbejder-nes Honorarfond i Novo Gruppen i 2012. Læs mere om jordsækbyggeri og aktiviteterne med udbredelse af teknikken her.

Herunder ses billeder fra byggeperioden samt af den færdige bygning.

 

Klik på billederne for at se dem i større format.

  

Byggeriet, februar-april 2013: 

Tegning af jordsækbygningen - planlagt som skolens kontor

Udgravning til fundament ved byggeriets start 5. februar

Fundamentet bestående af store sten

Sammensyning af melsæk fyldt med jord - byggestenene

Stampning af de nederste sække fyldt med småsten

Opblanding af jord med lidt vand til at fylde i sækkene

Pigtråd som "mørtel" mellem sækkelagene

Flere lag jordsække på plads efter et par dage

De to ingeniører bag projektet med børn fra lokalsamfundet

Lokal dame med mælk til ingeniørerne som påskønnelse

Sammenstampning af sækkene med jord, der med tiden hærder

Murene tæt på at nå deres fulde højde efter fem dage

Arbejdsholdet på toppen af de fuldendte mure

Opførelse af tagkonstruktion omkring 10 dage efter starten

Bygningen med sit skinnende bliktag efter knap 20 dage

Fastgøring af net ifm. pudsning af væggene med mørtel

Pudsede vægge og et vindue lavet af lokale smede

Tagkonstruktionen betragtet indefra

Den næsten færdige bygning set forfra efter knap to måneder

En af gavlene før den udvendige oppudsning

Facaden med den overdækkede veranda

Den færdige bygning, januar 2014: 

Støtteforeningens formand åbner døren før ibrugtagningen

Døråbningen mellem bygningens to rum

Vægge: Jordsække m. puds. Gulv: Jordsække under beton

Inspektion af den flotte og meget solide bygning

Støtteforeningens repræsen-tanter og Stephen fra MBHU

Nydelig konstruktion med bl.a. kraftige jernvinduer med glas

Lokale børn fra Rwentobo-området ved den ene gavl

Glade folk ved bygningen, der med tiden bliver del af en skole

En stolt lokalrådsformand på verandaen foran facaden

 

D Nyere billedemne  |  Tilbage til billedmenuen  |  Ældre billedemne Ñ

Webmaster: Mikkel Juul Larsen