Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda
| Forside | Projekter | Billeder | Nyhedsbreve | Kunst |
Uddannelse
Håndværk og erhverv
Landbrug
Sundhed
Socialt
Skolepigehjælp
Bliv AFRIpads-sponsor
Civilsamfund: Forældreløse og værger
Civilsamfund: Sårbare husstande

Skolepigehjælp

 

Blandt skolepiger i fattige områder i Uganda er der ofte meget højt fravær, idet pigerne ikke kommer i skole, når de har menstruation. De har ikke råd til engangsbind og bliver derfor hjemme, hvilket går hårdt ud over deres indlæring. Det er naturligvis et stort problem, at pigerne misser en betragtelig del af undervisningen og eksaminerne.

 

Imidlertid producerer et lille, lokalt og socialt bevidst firma ved navn AFRIpads (www.afripads.com) smarte og billige genbrugelige menstruationsbind. De koster kun en brøkdel af, hvad forbruget af engangsbind ville koste, og de er nemme at bruge for skolepiger. For et relativt beskedent årligt beløb kan pigerne dermed sikres uafbrudt skolegang og dermed forbedret indlæring.

 

I begyndelsen af 2013 finansierede Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda et forsøg, hvor 430 af Mend the Broken Hearts - Ugandas skolepiger blev forsynet med ARFIpads-bind i en periode på cirka tre måneder, svarende til en ugandisk skoleperiode. En gruppe på otte af organisationens skolepiger stod for indkøb og uddeling af bindene til de mange piger på forskellige skoler. Det var en stor succes, og ingen af pigerne havde fravær fra undervisningen eller missede eksaminer på grund af menstruation. 

 

På baggrund af de gode resultater i prøveperioden har vi nu gjort ordningen permanent. Vort mål er fast at kunne finansiere bind til mindst 500 skolepiger. For at realisere dette er vi afhængige af, at mange vælger at støtte dette initiativ med et fast årligt bidrag. Vi har derfor oprettet et sponsorprogram, hvor man med 50 kr. årligt sikrer bind til 2 skolepiger. Man kan naturligvis også vælge at sponsere flere piger; for eksempel 4 for 100 kr. årligt, 8 for 200 kr. årligt osv.

 

AFRIpads-sponsoraterne kan tegnes på følgende måder:

 

  • Er du ikke medlem, eller ønsker du ikke betalingsservice, kan du tegne et sponsorat her.

 

Dette er en hjælp, hvor et beskedent beløb gør en virkelig mærkbar forskel - så tilmeld dig nu!

Hvis du allerede er medlem af Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda, kan du tilmelde dig sponsorordningen her via betalingsservice. Udfyld blanketterne og kryds af i en af rubrikkerne under overskriften Jeg ønsker et AFRIpads-sponsorat ... nederst i blanket B.

Webmaster: Mikkel Juul Larsen